LKAB er Haikjeftens nye samarbeidspartner!

Uten gode samarbeidspartnere er det vanskelig å stå stødig som fersk musikkfestival, derfor er det en glede å annonsere LKAB som vår nye partner!

- Haikjeften kan bidra til å markere Narvik i enda større grad som en by som har mye å tilby kulturelt, hele året. Vi er kanskje mest kjent for Vinterfestuka, som er et flott arrangement. På sommeren/høsten har vi en stille periode på dette området og Haikjeften kan være et tiltak som gir byens befolkning et tilbud på denne tiden av året også, forteller Daglig leder i LKAB Jacob J. Steinmo.

Daglig leder i LKAB Jacob J. Steinmo.

Daglig leder i LKAB Jacob J. Steinmo.

Det var heller ikke tilfeldigheter som førte festivalen og LKAB sammen.

- Da vi ble kontaktet av festivalen var det med et forslag til å etablere en arena for et nytt festivalkonsept i byen. At vi får lov å bidra med Bromsgårdsparken så vi som et bidrag vi kunne støtte slik at festivalen får en sentral plass i byen, fortsetter Steinmo.

Initiativtaker Stein Hjertholm mener det hadde blitt utfordrende å arrangere festivalen som ønsket uten samarbeidspartnere som LKAB.

- Dette var et område vi har ønsket å gjøre noe med lenge, uten å helt se for oss hvordan. Når LKAB og Narvikgården stiller byen mest minnerike park til rådighet er det klart vi takker ja, forteller Hjertholm.

Nå venter noen enkle utbedringer av parken før den tas i bruk.

- Nå skal vi rigge til en skikkelig fest i Bromsgårdparken, den skal sette positive spor etter seg og ikke minst skape nye minner, fortsetter Hjertholm.

- Den delen av parken som nå stilles til disposisjon for festivalen er på en del som passer godt til et arrangement som Haikjeften og vi ser positivt på muligheten at denne delen kan benyttes til arrangementer som er forenelig med vårt ansvar å ta vare på eiendommen og også kunne bidra til at den kommer byens befolkning til gode, avslutter Steinmo.

Bromsgårdparken ble etablert i etablert rundt 1900 og har sammen med Bromsgård  gjestehus vært  svært viktig for LKAB  å forvalte på en god måte. Under 2. verdenskrig ble Bromsgård brent ned til grunnen og bygd opp igjen etter krigen og åpnet i 1947 . Da Narvik ble invadert i 1940  var husholdersken på Bromsgård, Ragnhild Olstad forutseende og gravde ned alt sølvtøy i parken. Etter krigen ble dette gravd opp igjen og er i dag fortsatt i LKABs eie. Parken er ikke så lukket som mange tror, portene står åpne og for de interesserte er det fullt mulig å ta en tur innenfor når dette går greit i forhold til vår bruk av eiendommen. Gjestehotellet har huset våre kunder fra hele verden i tillegg til at det benyttes daglig til overnatting for egne ansatte på oppdrag i Narvik. Bromsgård har hatt det ærefulle oppdrag  å ha samtlige av Norges konger og dronninger som gjester, noe vi setter stor pris på. 

Hans Petter Haaland