Eva Weel Skram og Groms Plass klare for festival

Eva Weel Skram har de siste årene etablert seg som en av landets aller mest folkekjære artister, og nå kommer hun til Haikjeften. Det gjør også Narvikbandet Groms Plass. 

-       Jeg har fulgt med på Eva Weel Skram fra starten av karrieren hennes, og hun har imponert stort med både låter, og ikke minst, med de magiske konsertene hun holder. Eva har en av Norges flotteste stemmer og en helt unik formidlingsevne.

-        Også er det selvsagt ekstra gøy å kunne annonsere noen lokale helter til festivalen. Det er veldig viktig for oss at artister fra Narvik og regionen rundt Narvik skal ha en plass på festivalen, og i år er vi så heldige at vi har fått med oss Groms Plass. De har holdt på i snart 20 år, og har gitt ut 6 album med kortreiste historier som en ny generasjon Narvikinger har trykket til sitt bryst og jeg gleder meg til å høre deres klassikere i amfiet i Bromsgårdparken i august, sier Stein Hjertholm, initiativtaker til festivalen.

Groms Plass gleder seg stort til å innta festivalscenen i august: 

-       Dette blir et høydepunkt i vårt 20-årige liv som band. Å få stå sammen med så store artister på en så stor scene – og attpåtil på hjemmebane! Vi gleder oss enormt, sier de.

Slipp5_SoMe-02.png

Eva Weel Skram

Eva Weel Skram har truffet en nerve hos det norske folk, og i fjor slapp hun sitt første album med norske tekster til strålende mottagelse.

Helt siden Eva begynte å synge på morsmålet etter deltagelsen i ”Hver gang vi møtes”, har det gått slag i slag for Sogndalsjenta, og høydepunktene fra de siste årene er mange.

Eva har spilt utsolgte konserter på de fleste av landets store scener som Operaen og Sentrum Scene i Oslo, Grieghallen i Bergen, Olavshallen i Trondheim. Dette, kombinert med utallige festivalspillinger over hele landet har skapt et trofast og bredt publikum, som vender tilbake for å se Skram og bandet hennes gang på gang.

Slipp5_SoMe-06.png

Groms Plass 

Groms Plass fra Narvik etablerte seg som band på slutten av 90-tallet og platedebuterte i 2001. Bandet har gitt ut en rekke album, fått spilletid på norsk radio og omtale i rikspressen.

Groms Plass skriver alle tekster og melodier selv. Sangene fremføres på Narvik-dialekt og omhandler alt fra fortellinger om sliterne, tunge tog og store malmbåter til skråblikk på dagligdagse hendelser.

Hør hele programmet i våre Spotify-lister her.

Hans Petter Haaland