Haikjeften er den nye festivalen i Narvik

Lind + Nilsen + Fuentes + Holm allerede bekreftet. 

Haikjeften er navnet på festivalen som går av stabelen for første gang i Bromsgårdparken i Narvik 23. - 24. august 2019. De som står bak lover å lage en festival som byen kan være stolte av og glede seg over i mange år fremover. 

- Endelig skal Narvik få en ny festival av dette kaliberet. Jeg gleder meg enormt til å se byens befolkning møte venner,  naboer og kollegaer i Bromsgårdparken i august. Gjennom to magiske dager, skal vi tilby en helg Narvik har ventet på. Timingen føles veldig riktig akkurat nå, sier Stein Hjertholm, som er initiativtaker til festivalen.

Bak festivalen står lokale krefter som Hjertholm og Vinterfestuka, i samarbeid med musikkselskapet HES, som driver en rekke store norske festivaler, deriblant Verket i Mo i Rana.

-       Vi er veldig fornøyde med å ha fått sammen dette laget som skal lage Narviks nye festival. Sammen skal vi å lage en festival byen vår kan være stolt av, og ha glede av i mange år fremover. Vi føler oss trygge med en profesjonell aktør som HES i ryggen, fortsetter Hjertholm.

Hjertholm og Hans Petter Haaland fra HES har vært i dialog med kommunen og ordfører Rune Edvardsen i lang tid allerede.

-       Vi har fått svært positiv respons fra kultur- og næringslivet, og Narvik kommune har virkelig tatt godt imot oss og lagt til rette for videre fremdrift. Nå er vi endelig i gang, sier Hjertholm.

 Daglig leder i HES, Hans Petter Haaland, gleder seg til å bidra til den nye festivalen:

-       Vi jobber langsiktig og seriøst med de festivalene vi er involvert i, og gleder oss veldig til å lage festival i Narvik. Vi går ydmykt løs på oppgaven og håper å skape et møtepunkt for folk i byen i mange år framover, uttaler han. 

Hjerholm og Haaland har allerede sikret seg et av landets heteste liveband om dagen, Lind + Nilsen + Fuentes + Holm, som nylig solgte ut to kvelder i Oslo Spektrum på rekordtid.

-       Bookingen av festivalen er allerede godt igang. Vårt mål er å sette sammen et festivalprogram som favner bredt, samtidig som vi hele veien dyrker artister av høy kvalitet. Vi er således særdeles fornøyd med å ha fått på plass et band av dette kaliberet, og gleder oss til å offentliggjøre resten av programmet fremover, avslutter Hjertholm.

Om Lind + Nilsen + Fuentes + Holm:

Det musikalske samarbeidet mellom artistene Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm har for alltid skrevet seg inn i nyere Norsk musikkhistorie. Det hele startet med en legendarisk fremføring av Leonard Cohens «Halleljujah» på Skavlan i 2006, og ble etterfulgt av en omfattende Norges-turné, slipp av Albumet Halleluja Live, prisen for Årets hit på Spellemann og 3 utsolgte Oslo Spektrum. 

Da de i 2009 gjentok braksuksessen, solgte de mer enn 120.000 konsertbilletter og slapp albumet, Hallelujah Live Volume 2. Så det ble stille fra kvartetten. 

Ryktene om gjenforening begynte for alvor å svirre tidligere i vinter, og ble ytterligere forsterket da gjengen postet en video av alle medlemmene i sin egen versjon av «Carpool Karaoke» med den kryptiske teksten «2019 blir gøy!».  

Responsen lot ikke vente på seg, og da det ble kjent at de skulle gjøre comeback i Oslo Spektrum ble billettene revet bort på rekordtid. Vi var ikke sene om å booke gjengen, som lover flere låter, større bredde, større produksjon og enda flere hits.

10 års pause er over. Gutta er tilbake!

 

Om festivalen: 

Haikjeften arrangeres i Bromsgårdparken for første gang 23. og 24. august 2019.

Følgende artister er så langt bekreftet:

Lind + Nilsen + Fuentes + Holm

Flere artister slippes fortløpende

Hans Petter Haaland